Niwa.cz na Firmy.cz

Tým NIWA.cz přeje všem v této nelehké době optimistickou mysl a především pevné zdraví!

Řezání materiálu a opatření logem: řezání surové oceli (ještě relativně měkký materiál) do různých tvarů pil. Odstraňování všechn otřepů, které se objevují během řezání. Vyražení loga HISHIKA

.

Kalení a popouštění: Tvrdost čepele zásadní vlastnost, která se provádí tak, že se pilový list se zahřeje v peci na přibližně 800 stupňů Celsia a poté se rychle ochladí v řepkovém oleji. Teplota je zkušeným řemeslníkem hlídána a regulována pomocí teploměru, ale také vizuelně barvou rozžhaveného materiálu. Ocel se stane po kalení velmi tvrdou, ale také křehkou. Proto je řemeslníkem tzv. popouštěna. Výsledkem je vysoce tvrdá, ale taktéž houževnatá pila. Popouštění se provádí při různých teplotách v závislosti na daném produktu.

Na prvním obrázku níže je vidět odstraňení hrubých deformací způsobených tepelným zpracováním (kalení/popouštěním). Následné video ukazuje jak se čepel brousí na určenou tloušťku, která se liší v závislosti na produktu. Čepel pily je broušena do zkoseného tvaru. Zlepšují se tak její vlastnosti (snižení tření v řezu,.)

Finální broušení čepele odstrňuje škrábance po předchozím zpracování tak, aby byl povrch hladký a čistý. Následuje opět rovnání a to středně velkých nerovností pomocí zkušeně vedenými údery kladiva. Tím se zabrání nežádoucím odchylkám rovinatosti čepele během dalšího procesu výroby.

Broušené čepele jsou jedna po druhé je vizuálně kontrolovány, aby se zamezilo chybám v důsledku možných odchylek. Chyby se kontrolují vizuálně a pomocí projektoru. Výrobu pilových zubů obstarává speciální stroj. Rozdělením ostří ze strany na stranu se snižuje odpor při řezání, které je tak snadnější. V závislosti k danému typu pily se liší i velikost zubů. Díky ověřeným a precizním výrobním procesům, dosahuje HISHIKA skvělých řezných vlastností jako je lehkost řezu, jeho čistota a rovinatost.

Finální kontrola rovinatosti: ruční, detailní doladění potvrchu čepele provádí zkušený řemeslník opět pomocí kladívka. Rovnání čepele je prováděno během výroby několikrát a je důležitým faktorem pro kvalitu finálního produktu. Po následné kontrole je na pily ručně nasazena příslušná rukojeť.

Každý kus hotové pily je potřen olejem a opět vizuálně kontrolován na rez a nečistoty. Následně je zabalen do sáčku nebo papíru. Pokud se pila HISHIKA otupí, lze ji opět nabrousit a dále používat!

Niwa.cz na Firmy.cz